Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klätterväxt, Campsis tagliabuana

Hej!
Jag köpte en klätterväxt i England på semestern, en "campsis tagliabuana". Bladen ser ut ungefär som en wisteria, och sedan har den 5-6 cm orange klockor - jättefin. Frågan är bara var jag gör av den nu - kan inte plantera förrän nästa vår. Kan den stå i bubbelplast i ett kallt växthus eller ska jag ta in den? Jag har ingenstans där det är kallt men över 0 och ljust.

Finns denna inte i Sverige, har aldrig sett den, och hittar inget svenskt namn heller? Den tappade förresten alla blad och klockor på hemvägen, men det är en rejäl planta (ca 60 cm) så jag hoppas att den tar sig igen. Vad tror Du?

Tack för Din tid.
Hälsningar Katrin

Odla Svarar: 

Jag har den också, en röd sort med det roliga sortnamnet 'Madame Galen'!

Visst finns den på sina ställen i Sverige men vanlig är den inte.

Jag odlar min i en stor kruka med klätterställning och tar in krukan i ett förråd som håller några plusgrader under vintern. Så särskilt ljust är det inte där, så den tappar bladen, men det kommer nya på våren när jag tar ut den igen.

Så kanske du kan plantera den i en stor kruka och ha den t.ex. i en sval trappuppgång, förråd eller liknande, beroende på hur du bor. Växthus duger också om du kan hålla över nollan där under vintern. Det finns små element, s.k. frostvakt, som man kan t.ex. ställa på +5 grader och som kopplar automatiskt på om det hotar bli kallare. Du kan t.ex. klä hela växthuset med dubbel bubbelplast, även på golvet, och täta så att det inte kommer in kall luft. Men ventilation behövs under varmare dagar så att det inte blir mögel där.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.