Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klätterträd

Hejsan Sylvia,
Vi håller på att planera för barnens hörna i trädgården, och skulle vilja ha tips på ett ganska yvigt men litet träd, som samtidigt är tåligt och gärna snabbväxande. Ett träd där grenarna sitter ganska lågt, så att barnen kan använda det som klätterträd. Är det en önskedröm, eller finns det något sådant träd? Vi bor i södra Skåne, i ett område med mycket sandjord.

Tack på förhand!
Hälsningar,
Susanne

Odla Svarar: 

Fågelbär, Prunus avium, skulle kanske vara något, men om ni planterar det nu så hinner det ju ändå inte bli något klätterträd om barnen är i klätterålder just nu. Det blir också med tiden ganska stort, så vill man hålla det litet, måste man klippa.

En ek skulle varit något, tyvärr är den inte snabb alls. Så återstår kanske en vide eller pil i trädform, men välj inte knäckepil, för där bryts grenarna lätt.

Sylvia