Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klätterrosor 'Paul`s Lemon Pilar' och 'Malvern Hills'

Jag har satsat på två klätterrosor i år till min balkong, en Paul`s Lemon Pilar och en Malvern Hills. Har en stor balkong och de får plats. Dom blommade underbart. Nu undrar jag hur jag ska vinterförvara dom. Ska jag ta in rosorna och ställa svalt eller räcker det om jag täcker över, har dom i stora urnor, bor i Stockholm.

Tacksam för svar
Adina

Odla Svarar: 

Du får antingen ta in dem, men då ska det verkligen vara SVALT, några plusgrader bara, eller så kan du skydda urnorna tjockt med tjockt isoleringsmaterial så att rötterna inte fryser. En ros som står i en kruka får inte det skyddet av jorden runtomkring som rosorna i rabatten får, så det gäller att bygga t.ex. en rejäl isoleringslåda och svepa in den så mycket att jorden inte fryser igenom.

Sylvia