Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klätterros

Hej,
Vi vill försöka få en klätterros att växa upp på en södervägg som är ca 7 m hög. De första 3,5 metrarna är fönster och det finns bara en 30 cm bred kant för stammen. Går det?

Carl

Odla Svarar: 

Du kan ju sätta upp en rejäl spaljé utanför fönstret, fäst den på "kanten" och så att den kommer en bit från fönstret så det går att öppna om det behövs. Sedan kan rosen klättra på spaljén tills den kommer upp på väggen. Där bör det också finnas spaljé fastsatt på fasaden för rosen att klättra på, då rosor inte har klängen som de själva kan ta fäste med.

Ska du ha en så pass hög ros, så får du välja bland de största som finns! Fråga i olika plantskolor vad som erbjuds då jag inte känner till vilken färg ni vill ha (fasadfärgen spelar ju roll!)

Sylvia