Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Klängrosor

Jag skall omdisponera en plantering och undrar om jag kan "ta upp" en stor (2,5m hög och ca 1,5m bred) klängros och transportera den från Stockholm till Västervik.

Jag vet tyvärr inte namnet på den men den har ganska kraftiga grenar och har inga blad för närvarande (10/4-08). Den är slingrar sig upp på en husvägg.

Tacksam för svar.
MVH
Stefan

Odla Svarar: 

Om du klipper ner rosen till hanterbar storlek så ska det nog gå bra så länge den inte har blad. Alltså får du börja nu omeldelbums. Gräv ut ordentligt så att du får med rötterna så oskadda som möjligt och se till att de inte torkar under hanteringen. Gör platsen dit den ska flyttas i ordning innan du tar upp rosen.

Sylvia