Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kiwi som aldrig har blommat

Hej !
Vi har en Kiwi "Hayward" som vi planterade ute för ca 7 år sen. Den växer på och verkar trivas men den har aldrig blommat?

Vad kan vi göra för att den skall bära blomma och bära frukt?

Madeleine

Odla Svarar: 

Kiwi kan ta god tid på sig för att börja blomma. 'Hayward' har rätt stora, vackra vita blommor. Så det kan vara så att den är på gränsen till sitt härdighetsområde hos dig, så den blomvägrar därför.

Actinitia arguta (minikiwi, många sorter, både han- och honklon) och A. kolomikta (kameleontbuske = hanklon) är de sorter vi odlar här i Sverige.

'Hayward' hör till A. deliciosa och är en värmekrävande växthussort. Så grattis, om du har klarat den utomhus!

Om den skulle börja blomma, så behövs det kanske en hane ändå, fast just 'Hayward' ska vara självfertil. Jag har aldrig testat 'Hayward', vore roligt att få höra hur det går!

Minikiwi däremot har han- och honblommorna i skilda växter.

Sylvia