Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kiwi 'Boskoop'

Hej!
Jag köpte ett: Actinidia chinensis 'Boskoop' Kiwi Boskoop i slutet av förra säsongen i en planthandel i Göteborg. Jag hoppades nu på att kunna få lite information och tips för hur den ska skötas.

Hur ska den beskäras och när? Nu består den av är det två långa "tentakler", vardera är ca 150 cm. Hur stor blir den? Måste den stå i växthus eller trivs den ute också? Jag har den i en kruka i växthuset nu men funderar på att plantera ner den i bädden eller mot en spaljé i trädgården. Kommer jag att kunna få någon frukt redan detta året? Andra intressanta saker om den?

Väldigt tacksam för svar då jag inte riktigt vet vad jag ska göra med den!
hälsningar Annika

Odla Svarar: 

Det är synd att de som säljer plantor inte vet hur de ska odlas. Men det är ju närmast att betrakta som handelshinder enligt EU om man upplyser om att en växt inte är lämplig för odling inom en viss zon. Jag har ingen erfarenhet av Kivi så fråga i trädgårdsforumet. Där finns säkert de som kan.

Göran