Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kirskål i häcken

Har en lång gammal men livskraftig häck som inte fått någon omvårdnad på säkert 30 år. Hela marken i häcken är täckt av vad jag tror är Kirskål (stora lövliknande blad med "krispig" stjälk) Har funderat på att använda Roundup men vågar inte eftersom jag vill behålla häcken. Har fått rådet att täcka med barkmull, ett tjockt lager. Kommer det att hjälpa? Kan man "bottna" med t ex plast eller kommer det att strypa häcken också? Eller finns det andra knep - utan att skada häckplantorna? Att handrensa är otänkbart, det är alldeles för mycket!

Annelie

Odla Svarar: 

Tyvärr hjälper det inte mycket att täcka, men det blir lättare att rensa eftersom kirskålen "klättrar upp" och är lättare att dra bort från den lösa barken.

Roundup kan du pensla med en liten pensel på kirskålsbladen, men inte en droppe får komma på häckens blad!! Kanske bästa sättet, men behöver säkert upprepas några gånger.

Plast i häcken, neej! Då kan häcken stryka med också, den får ju inte luft och vatten...

Sylvia