Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kirschkål och gräsmatta

Hej,
bor i nybyggt hus, har en gammal trädgård som är totalfull av kirschkål. Jag undrar kan man kapa ner dessa och rulla ut en ny gräsmatta över och på det viset få bort kirschen? Eller vad skall jag hitta på? Behöver jag leja en lekman tror du?

Ingela

Odla Svarar: 

Kirskål går det inte att bara rulla ut en gräsmatta på och tro att den försvinner! Nej, du får göra en totalrenovering av gräsmattan och ev. rabatterna. Enklast är att skala bort jorden ganska djupt, lägga en rotmatta (markfolie) under och fylla på ny, ogräsfri matjord på. Sedan kan man rulla ut en ny gräsmatta.

En lekman skulle jag inte anlita, däremot en yrkesman! Det finns anläggarfirmor som kan åta sig jobbet att göra om hela trädgården inklusive detta med gräsmattan, men ni får kolla så det är en seriös firma och gärna ta rekommendationer. Man kan också beställa en trädgårdsplan från en trädgårdsarkitekt som anläggaren sedan jobbar efter.

Både anläggare och trädgårdsdesigner/-arkitekter finns på Gula Sidorna.

Men om det är en gammal trädgård med värdefulla gamla träd och perenner, ta gärna vara på dessa! De kan ingå i den nya planen.

Sylvia