Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kermesbär, Phytolacca americana

Hej Sylvia,
Vi flyttade in i ett radhus i vintras. I trädgården stod någon slags kryptall som vi inte tyckte om så vi tog bort den. Där tallen stått kom det upp en växt vi först trodde var något ogräs, men eftersom vi tyckte den hade fina blad lät vi den stå kvar. Denna växt utvecklade sig till ett mindre buskage och har blommat med vita upprättstående blomklasar. Ganska oansenliga blommor, men vackra på sitt sätt. Efter blomningen sätter den någon sorts frukter som först är gröna och som sedan rodnar och blir purpurfärgade. Även själva stjälken blomklasen sitter på rodnar. Jag skulle vilja veta vad växten heter, men ingen jag har frågat vet.

mvh
Tomas

Odla Svarar: 

Det är en kermesbär, Phytolacca americana. Den har vackra bär på hösten efter oansenliga blommor. Yvigt bladverk. Giftig.

Sylvia