Kejsarträd

Lasse Träff

Hej Jag sådde kejsarträdfrön våren 2013 och fick upp 3 st . Den ene blev stor med stora blad. Den andra är liten och ynklig, den tredje liten med 11 blommor. Min fråga är om man ska klippa dom när bladen faller av och i så fall hur. Vill gärna att dom ska se ut som träd när dom blir större. Jag är ingen hejare på växter, men tycker det är roligt ändå. Blommorna var fina och dom luktade underbart gott. Skicka med bilder på dom. Ha en underbar höst MVH: Lasse

Odla Svarar: 

Du har verkligen lyckats bra med frösådden. Annars ser det också bra ut utom en liten torkskada på några blad, men de faller ju snart av så det gör ju inget. 

Den som blommade har satsat på just blomningen så därför blev det inte så mycket blad på den. Men den har den bästa "trädaktiga" formen av dessa och behöver inte klippas i alla fall inte nu.  

De andra verkar ha fått mer kvävegödsling då de satsar på blad och stam men inte på blommorna. Det är ingen brådis med att beskära dem heller, men vill du så kan du förstås göra det nu, med eller utan blad. 

Sylvia