Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kaveldun vid dammen

Vi ska börja plantera växter vid vår damm. Är nyfiken på om det funkar att hämta kaveldun från naturen. Har hört att växten kan "explodera" ut sina frön, så det kanske inte är lämpligt? Kan den planteras både intill dammen och i vattnet (vilket djup och i vad)?

Vilken trevlig sida ni har!
MVH / Ingrid

Odla Svarar: 

Det kommer nog att vara full av kaveldun om några år, den är mycket expansiv, liksom vass. Sprider sig med både utlöpare och frön! Så dessa rekommenderar jag inte om man nu inte har en jättedamm.

Men det finns att köpa en förädlad dvärgvariant av kaveldun som man kan pröva. Den är inte lika expansiv, särskilt om man planterar den i en bottenlös hink som man gräver ner i vattenbrynet.

Sylvia