Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Katter

Hej!
Har förgäves letat efter listor med krukväxter som är giftiga för katter. Mina kattungar tuggar på alla krukväxter just nu. Har beställt en bok med en lista i men innan den kommer skulle jag vilja veta om nedanstående växter kan stå kvar hos mig:
brudorkide
benjaminfikus
cissus
pelargon
fönsterviva
garderobslblomma
kalanchoe
saintpaulia
palmaralia
och pennigträd eller paradisträd, tror jag att den kallas (hittade inte den i er krukväxtlista). Den är fetbladig med ovala saftiga blad och blir ganska grov i stammen som äldre. Går att klippa ner kraftigt på våren och flytta utomhus över sommaren. Där förgrenar den sig och blir jättefin.

Britt-Marie

Odla Svarar: 

Det finns lista på giftiga växter även här på Odla: http://www.odla.nu/giftinformation/giftinformation.shtml

Sedan finns lista på Giftinformationscentralens hemsida: http://www.giftinformation.se/ och se Växtlistan.

Växter som är giftiga för människor är det för djur också, så skaffa inga sådana. Eller häng upp i amplar där katterna inte kommer åt dem. På din lista finns fikusen vars mjölksaft kan orsaka allergier, liksom aralians. Men som sagt, låt inte katterna komma åt blommorna!

Sylvia