Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Katsura-Pendula

Hej,
köpte i försomras en Cercidiphyllum japonica 'Pendula' som har stått i kruka med näringsrik jord och god vattning hela sommaren, den har trivts men det tråkiga är att den fällde sina löv utan det karaktäristiska vackra höstfärgerna och den goda doften. Nu undrar jag om Pendulan är ett undantag från de trevliga attributen?

Med vänlig hälsning
Mia-Borås

Odla Svarar: 

Nej, den är inte undantag, men nu blev det en något tokig höst: sol och varmt och så plötslig en kall natt! Så den kanske lurades att tro att det blev fimbulvinter direkt och hann liksom inte med. Många andra träd gjorde likadant.

Men kolla för säkerhets skull så att krukan verkligen är rejäl, det kan vara så att rötterna frös om jorden i krukan frös helt igenom. Då kan den också göra så som du säger.

Du kan svepa in den i en tjock isolering om det är för lite jord (bör vara minst 60x60 cm stor kruka) eller försiktigt flytta över hela jordkokan till en större kruka och hoppas på att inte rötterna är förfrusna nu.

Sylvia