Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kartong med ca 20 Liljelökar

Hej Sylvia!
Som tack för en prenumeration på tidningen Hus & Hem fick jag nyligen en kartong med ca 20 liljelökar. Ingenstans på kartongen stod det vilken sorts liljor det handlade om. Jag ringde kundupplysningen på tidningen och frågade, men det enda de kunde säga var att det var två olika "sorter" varav den ena hette 'Yellow Submarine' och den andra 'Waterloo'. Har frågat i en blomsteraffär och även på Trädgårdshuset i Skarpnäck, men ingen vet vad det kan vara. Hur får jag reda på vad det är för sort och hur de ska behandlas (sol/skugga, fuktigt/torrt, kalk/kalkskyende etc)?

Vänliga hälsningar
Pia i Bagarmossen

Odla Svarar: 

'Yellow Submarine' är en s.k. asiatisk hybrid, gul som namnet säger. Planteras 10-12 cm djupt i en sandblandad, gärna kalkhaltig trädgårdsjord med mycket näring i. Ta sand närmast rothalsen! Blir ca. 90-100 cm hög och står gärna soligt.

'Waterloo' gick även jag bet på, du får vänta och se och lägga ut en bild på nätet sedan! Men den kan du säkert plantera likadant.

Sylvia