Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kärleksört i kruka

Hej,
jag har grävt upp en kärleksört ur rabatten och haft den i stor kruka på altanen under sommaren. Nu undrar jag hur jag ska göra med den för att den ska överleva vintern. Jag vet inte om krukan är frosttålig. Kan jag ha den kvar på altanen inlindad i nåt eller kan jag ha den i  garaget?

Mvh Kikka

Odla Svarar: 

Om det är en stengodskruka, bör den vara vinterhärdig. Är krukan rödlera e.d., är den inte härdig.

Kan du inte gräva ner hela krukan i rabatten över vintern? Då klarar den sig bra. Du kan fodra gropen med torra löv först så det inte blir så kladdigt för krukan. På våren kan du sedan ta upp din kruka igen.

I annat fall kan du linda in krukan. Ta t.ex. en stor jutesäck som du fyller med frigolitchips och i med krukan och bind löst med en jutesnöre runt växtens bas, då pryder den sin plats under hela vintern, för även de avblommande blomsterställningarna är ju ändå dekorativa.

Sylvia