Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Karelsk ros

Hej!
Jag har fått ärva två små bitar av en karelsk ros. Från att ha varit en stor vacker vit ros vid en villa är det nu två små krumma kvistar i en stor kruka som ser halvdöda ut. Jag undrar vad jag kan göra för att rädda den? Den står på en blåsig balkong i söderläge i Stockholmsområdet. Den betyder oerhört mycket för mig.

Tack för svar,
Ella!

Odla Svarar: 

Har den ordentliga rötter så kanske den klarar sig. Den ser ju inte mycket ut för världen i början, men sedan sätter den fart om den trivs.

Du får alltså ha en stor kruka till den och dessutom behöver den sol, värme och vindskydd, som du kanske kan ordna på något sätt?

Inför vintern ska du isolera krukan ordentligt så att inte rötterna fryser, men allra bäst hade varit att plantera den i rabatten i varm läge och bra, kraftig lerjord.

Sylvia