Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kardemumma

ingemari

Hej!
Jag har vid flera tillfällen odlat ingefära själv, från sådan som jag har köpt färsk i grönsaksdisken. Nu vill jag gärna prova kardemumma också. Var kan man få tag i det, antar att det inte går att så kärnorna man köper i kryddhyllan? Sköts den på samma sätt som ingefäran?

Med vänlig hälsning
// Ingrid i Halmstad

Odla Svarar: 

Ja, det blir en rolig grön växt av ingefära, och har man ett vintervarmt uterum/växthus, kan man kanske få den att blomma också.

Kardemumma har kärnor som man kan köpa hela från kryddhyllan, men jag har faktiskt inte prövat om de går att så. Väl värd ett försök! Någon som säljer frö i Sverige har jag inte heller hittat.

Annars kanske man kan köpa en färdig planta, säljs ju gaska allmänt i blomsterhandeln typ Blomsterlandet och Plantagen. http://www.odla.nu/artiklar2/bilder/elettaria_cardamomum.shtml

Sylvia