Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kapa toppen på lönn

Vi har en lönn i nedre delen av tomten (i väster) den har blivit så stor att den skuggar hela tomten så här dags på året. Kan man skära ner den till lagom höjd med hjälp av en expert. Vi vågar inte ge oss på med detta själva. Trädet är 35 år och gåva av min far. Vill veta om detta är möjligt.

Vore tacksam för svar.
Gun

Odla Svarar: 

Om ni anlitar en utbildad arborist, alltså trädexpert, så går det att minska omfånget något. Men det blir sällan lyckat att kapa toppen på högträd. Men det kan en kunnig yrkesman också bedöma, det måste nämligen ses för att man ska kunna uttala sig.

Sylvia