Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kapa ner Måbärshäcken helt

På två sidor av vår tomt växer en häck av måbär. Jag gissar att den har 20 - 30 år på nacken och har nog inte alltid fått helt optimal skötsel. Häcken har många, ganska grova grenar och blir kal inuti med ett tunt "lövtäcke" utanpå. Vintern 00 - 01 tog häcken stryk av blötsnö, som knäckte grenar och fläkte den på flera ställen.

Förra sommaren försökte vi snygga till en del av häcken genom att ta bort flera av de grövsta grenarna ända nere vid marken. Sedan klippte vi ner hela häcken till 40 - 50 cm höjd. Tyvärr blev det inte så bra som vi hoppats. Det syns väldigt tydligt var gränsen går mellan gammalt och nytt och de gamla grenarna inne i häcken är fortfarande kala.

Nu undrar jag om man kan våga sig på att kapa ner häcken helt? Hur mycket behöver man i så fall spara, 5 - 10 cm eller inget alls? När är bästa tiden och hur gör vi sedan för att häcken ska hålla sig tät och fin?

Med hopp om goda råd.
Eva

Odla Svarar: 

Pröva att kapa ner den till sådär 5-10 cm (inte så noga) och se om det kommer nya skott. Men det är så med buskar och träd som med oss människor, de blir gamla och har svårare att se snygga ut! Så om inte denna radikala skönhetsoperation hjälper, så är det lika bra att förnya häcken, den är faktisk vid den övre gränsen för vad en måbärhäck kan klara av!

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.