Kanna - olika färger

Marie

Hej

Finns det vita alternativt limefärgade kannor och var får man i så fall tag på dem?

/Marie

Odla Svarar: 

Hej

Visst finns det både nästan vita eller limefärgade kannor. Vi här hos Odla.nu Shop sålde i våras en kannasort som heter Canna indica 'Puck' och är en ovanlig sort med mjukt crèmevita blommor med lite limegult i mitten. Den kan hända att den sortens kanna dyker upp igen till våren. Se den bifogade bilden från Odla.nuShop.

En annan nästan vit kanna är till exempel 'Tall White'.

Det finns även kannor med randiga blad i limefärgat/grönt, de är mycket vackra. Exempel på sådana är 'Bengal Tiger' med mjukt ljusorange blommor. 'Creamy Stripes' har dessutom crèmevita blommor med lite orange prickar. 'Striped Beauty' har limegula blommor medan 'Pretoria' har ljusorange blommor.

Nu till hösten är det dock inte läge att köpa kannaknölar då dessa inte klarar vintern ute utan måste förvaras frostfritt, men till våren finns de tillgängliga i handeln igen.

Är du prenumerant på vårt kostnadsfria Nyhetsbrev får du automatiskt veta när vi har till exempel kanna i vår Shop, så om du inte redan prenumererar kanske det kan vara en god idé. Du anmäler dig enkelt på vår hemsida!

Med vänlig hälsning Sylvia