Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kan man lita på Karin B?

Tack för ditt svar på min fråga om Clematis vitalba. Enligt Karin Berglunds bok "Din trädgård" ska clematis vitalba skäras ner. Det har jag gjort nu i 8 år och inte haft en enda blomma. Det är ju inte så konstigt om den blommar på fjolårsskotten. Synd att jag inte har frågat tidigare.

Mvh.Kerstin.

Odla Svarar: 

Enl. klematisgurun Magnus Johnson är denna vildväxande i Europas skogar, främst i kalktrakter och företrädesvis på kväverik mark. I skogarna är det ju ingen som klipper ner den heller, så jag brukar inte heller skära ner min, bara putsa lite lätt så den ser snygg ut.

Det beror på var Karin har råkat hitta uppgiften om att skära ner den, det kan ju variera mycket på var man letar. När det gäller uppgifter om att klippa ner resp. låta bli, så är just klematis en mycket svår sak, ingen tycks ha ett totalt grepp om detta, förutom just klematisspecialisterna, typ Magnus J. och hans "arvprins" Jan Lindmark.

Sylvia