Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kan man bevattna Tujan för mkt

Hej Sylvia!
Jag har precis planterat en ny Tujahäck och jag är osäker på bevattningen. Jag har grävt ned en droppslang ca 10 cm ned och ca 10-15 cm från centrum av roten. Jag bevattnar plantorna ca 1,5 h om dagen. Ibland tränger det upp vatten på vissa ställen, förmodligen där slangen kanske är lite grundare placerad. Jag är rädd för att mina plantor inte skall få tillräckligt med vatten samtidigt som jag är rädd för att överbevattna dem. Finns det någon risk för överbevattning?

/Häckansvarig

Odla Svarar: 

Jo, man kan ju bevattna för mycket också. Så kör ner fingret i marken då och då och känn efter. Är den fuktig men inte blöt, så är det lagom. Anpassa sedan bevattningen därefter, kanske 1/2 per dygn eller hur det nu bli bra när du känner efter. Huvudsaken är att de aldrig torkar ut, men de ska inte heller lära sig att simma.

Sylvia