Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kamelia

Har precis fått en kamelia som jag längtat efter. Kan jag ha den i sovrummet i norrfönster alternativt österfönster med tanke på ljusmängd?

Hur viktigt är ljusmängden?

Hälsningar
Patrik

Odla Svarar: 

Ljuset är viktigt, så kanske ska du rigga upp en lysrörslampa till den? Ha den tänd ca. 14 t / dygn. Går lätt med en timer.

Men lika viktigt som ljuset är att det inte är för varmt och så ska luftfuktigheten vara hög. Så kanske kan du stänga av elementet under växten så att det blir ca 17-18 grader i sovrummet. Räcker gott för dig också!

Använd sedan den s.k. djupa tallrik-metoden för att luftfuktigheten runt växten hålls uppe. Ta ett stort fat och ev. några vackra stenar som dekoration. Fyll fatet med vatten. Vänd en djup tallrik upp och ner på fatet och placera växten på den så att den precis står ovanför vattenytan. Se till att alltid ha vatten på fatet.

Vattna växten med kalkfritt vatten, den avskyr kalk. Regnvatten eller smält snö går bra. Låt den aldrig torka ut, men den ska ändå inte vara dyblöt heller. Lagom är bäst.

Sylvia