Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

För kallt för plantering

Hej Sylvia
Jag är trogen kund och trädgårdsentusiast. Vi köpte hus förra året och nu är det dags och ordna lite i trädgården. Då köpte jag i förra veckan buskrosor 'Samba' i plastpåsar men med en temperatur på natten i Uddevalla de sista dagarna på -6 under nätterna undrar jag vad ska jag göra med dem? Ska jag vattna rosorna och låta de ligga i källaren eller sätta de nu i marken och täcka de på nätterna. Jag är nybörjare och läser mycket men finns olika uppfattningar hur man ska skötta detta.

Ska man blöta rötter innan man sätter buskar i marken?

Hjälp jag är orolig att jag förlorar dem. De har börjat få små blad.

Tack en gång
Anna

Odla Svarar: 

Du kan ta en stor låda som du fyller med en blandning av torv och sand. "Plantera" rosorna i denna blandning så att rötterna är i jorden och så placerar du dem svalt och ljust, gärna i källaren om det finns ett ljust fönster där.

När den värsta nattfrosten börjar vara förbi och tjälen gått ur jorden kan du plantera dem i trädgården, men täck gärna under första tiden med plantskyddsväv.

Sylvia