Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kallamoni, Dvärgappelsin

Bäste Sylvia
Jag har fem dvärgapelsiner, Kallamondi som nu är 3 år gamla. De växer mycket bra, blommar och bär frukt. Dock har de totalt ändrat utseende. De ursprungliga små bladen har helt försvunnit och alla blad är nu stora som på ett äppelträd. Detta ser lite underligt ut.

Jag har hela tiden beskurit plantorna och tillåter inte all frukt att utvecklas så de är fortfarande dvärgträd, men med stora blad.

Jag sprejar dagligen med vatten, göder och omplanterar till större krukor kontinuerligt och har inga större problem med "bladavfall" vintertid utan mina plantor är fina året om.

Vad ska jag nu göra för att få tillbaka de ursprungliga utseendet?

Tillägg: Jag har även citronskott som bär citronfrukter och som växer från stammen under "ympningsstället". Det är ganska vackert med två olika frukter på samma planta.

Med vänlig hälsning och tack för råd att få tillbaka ett Kallamondi utseende.
Terry

Odla Svarar: 

Kalamondin HAR blad som äpple, ungefär. Att den hade små blad när du köpte den beror på att den var retarderad, dvs. behandlad för att växa kompakt och med små blad. Detta för att sådana s.k. "dvärgplantor" är lättare att hantera i handeln och i transportleden. Men nu har retarderingen släppt och den ser ut som den ska.

Sylvia