Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Kalla

För några år sedan köpte jag kallaknölar och första året fick jag många fina blommor i aprikosfärg. Jag sparade knölarna i matkällaren och planterade om dem nästa vår. Då fick jag bara vackra blad men inga blommor. Knölarna förökade sig och förra året fick jag några enstaka blommor på varje planta.

Nu har planterat knölarna och de börjar spira. Hur ska jag göra för att de ska blomma rikligt?

Vivi-Anne

Odla Svarar: 

Det är med kallaknölar som det är med tulpanlökar, de får nya lökar (eller knölar i ditt fall) som blommar året efter eller senare, beroende på hur stora de har hunnit bli under förra sommaren. Att gödsla är alltid en bra idé, så gödsla dina lökar med blomsternäring eller med benmjöl och sköt dom väl så blommar de så småningom.

De knölar som vi köper i affären är optimalt drivna för att blomma bra första året, men sedan beror det på skötseln hur man lyckas senare.

Sylvia