Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Julros i julklapp

Hej!
Jag fick en vacker julros av min man i julklapp och skulle vilja hålla den vid liv för att plantera ut i trädgården. jag har fått tips om att kunna förvara den i kylskåpet(!). Är det ett vettigt tips och är det något annat jag bör tänka på? När kan jag tidigast sätta ut plantan? Jag har trädgård i zon 4 (i Roslagen).

Tacksam för svar
Med vänlig hälsning
Monica Christiansson

Odla Svarar: 

Kylskåpet blir nog i mörkaste laget. Har du ett utrymme som håller mellan +2 - +10 grader och är ljust eller där du kan ge den en lysrörslampa? Där skulle den kunna stå i sin kruka om den är stor nog eller så planterar du om den i en större kruka utan att rubba rötterna. Håll den lätt fuktig och ta gärna ut den när det är plusgrader ute. På våren kan du sedan plantera den i trädgården! Jag håller tummarna, har själv ett likadant projekt på gång!

Sylvia