Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jordslå rosor

Jag skall dränera om sidan av huset som nu härbärgerar en gammal och vacker rabatt med rosor (vet ej sort). Det kommer säkert ta en månad innan jag kan återplantera dem. Jag har redan beskurit dem till hanterbar storlek. Har läst dina tidigare svar och förstår hur jag skall gräva upp med jordklump, men skall jag förvara i garaget med ex.vis jute och vattna löpande? Eller är det hopplöst.

Hälsningar och tacksam för svar
Martin

Odla Svarar: 

Nej då, inte hopplöst alls! Bäst om du jordslår dom i en ordentlig jordhög så att bara grenarna sticker fram men rötterna och 10-20 cm av stammarna är under jorden. Välj en skuggig plats och se till att vattna! Sedan planterar du dom tillbaka så fort som möjligt efter att ha förberett rabatten med ny jord. Men eftersom du ska dränera, tror jag nog att det blir för torrt för dom intill husväggen, så du kanske får lägga dit ett par rader plattor eller kullerstenar och göra Rosrabatten lite längre ut.

Sylvia