Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jordgubbsplantor dör

Hej!
Jag försöker driva upp egna jordgubbsplant från frö. På påsen står det att de ska stå mörkt och varmt tills de har grott. Så långt allt väl. Men när jag sedan ställer de svalt och ljust så dör de flesta. Varför? Var kan man köpa ett rejält antal jordgubbsplantor här uppe? Jag bor i Kramfors trakten!

Eva

Odla Svarar: 

Det är svårt att veta varför de dör utan att kunna kolla alla omständigheter. Så enklast kanske är att köpa plantor och ta sedan revor allt eftersom det blir några och få fler plantor på så sätt.

Tyvärr känner jag inte till plantskolorna där uppe, så det enklaste är att fråga Hushållningssällskapet eller Konsumentkontoret på trakten.

Sylvia