Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jordgubbsplantor

Hej Sylvia!
Jag har inför vintern planterat mina jordgubbsplantor i en stor kruka på fat. Nu har det regnat ordentligt och tyvärr har den stått så jorden har blivit rejält övervattnad. Har nu flyttat krukan till en skyddad del av balkongen, men riskerar plantorna att ruttna under vintern? Om så är fallet, vad bör jag göra för att kunna njuta av jordgubbar även nästa år?

Bor i lägenhet (Skåne) och har balkong i söderläge.

Tacksam för svar!
Vera

Odla Svarar: 

Låt krukan nu torka, vattna inte mer innan jorden känns ordentligt torr på ytan. Och så ha krukan skyddad hela vintern. Jag tror inte det är någon större fara med en enstaka övervattning när vattnet inte hann stå kvar så länge.

Sylvia