Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jordgubbe med rosa blommor

Jag har en trädgård från början av 1900-talet. Här finns ett bestånd med plantor som liknar smultron/jordgubbar men med rosa blommor. I somras hittade jag en jordgubbe som var vansinnigt söt och god men i övrigt verkar det inte bli några bär.

Vad är det för växt?
Kan man få fram fler bär genom omplantering eller någon annan åtgärd?

Martin

Odla Svarar: 

Jag antar att det är just en jordgubbe. Om du googlar med Fragaria 'Pink Panda' så får du många bilder på sådana och kan kolla om det är "din" jordgubbe.

Tyvärr är denna sort nästan uteslutande steril, så din goda jordgubbe är lite av ett under! Försök låta den plantan reva av sig och flytta revorna till närheten så kanske det blir fler sedan! Det kan ju hända att just den plantan har en genetisk avvikelse och är inte steril! Det vore väl roligt!

Sylvia