Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jordgetingbon i rabatterna och gräsmattan

Hej!
Har upptäckt massor av små hål i rabatterna och i gräsmattan. Ser ut som maskhål, men såg till min förvåning häromdagen att det kröp getingar ner i dessa. Vad är det och gör det skada?

Anna-Lena

Odla Svarar: 

Det kan vara just jordgetingbon du har. Akta dig så du inte blir stucken... de är inte att leka med, varken för djur eller människor! Blir du, din familj eller husdjuren det ändå, kan du läsa här vad som gäller: http://www.netdoktor.se/haelsa/fakta/stingochbett.htm

Ta bort boet direkt. Du har förmodligen hemförsäkring och då brukar det finnas en skadedjursklausul så att t.ex. Anticimex kommer och tar bort boet. Försök inte med det själv om du inte är helt säker på vad du gör.

Sylvia