Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Jordförbättra

Hej!
Har efter mycken vånda huggit ner ett djungellikt syrenbestånd - misskött under många år. Nu får vi in mer sol (västerläge) och till och med en liten havsglimt. Tänker i stället anlägga en liten rabatt. Ytan är c:a 3-4 kvm.

Tyvärr har vi inte fått bort allt. Syrenrötterna är seglivade. Kan man nu lägga svart marktäckningsduk ovanpå och på så sätt ta kål på ogräs, kvarvarande syrenrester (bondsyren) mm? Och sedan kunna plantera i vår eller nästa höst? Har hört talas om geoduk men vet inte var man kan få tag på den. I alla fall inte i vanliga plantaffärer.

Tacksam för hjälp.
Skärgårdstant

Odla svarar:

Geoduk = tjock markduk funkar bra, den finns bl.a. hos anläggningsfirmot och i byggvaruhus. Det ska vara den typen som släpper igenom luft och vatten men inte rötter.

Men ni behöver sedan ett rejält lager ny jord ovanpå duken för att kunna plantera någonting där, om ni tänker plantera småväxter. Man kan förstås ta hål på duken om man tänker plantera större växter genom duken i befintlig jord, som då måste förbättras rejält. Man får ta bort alla rötter och ogräs där man ska plantera. Gör ett kryss-hål, så att du kan lägga tillbaka flikarna så att det blir så litet hål som möjligt för ogräs och syrenskott att komma igenom! Sedan kan man täcka duken med stenkross eller annan täckmaterial.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB