Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jord och jordförbättring

Hej.
Jag har läst bland era frågor och svar om jord och jordförbättring, men jag har en fråga i alla fall:

Jag har två långa rabatter fulla med allehanda perenner och lökar, nu är blomningen inte den bästa och jag tror det beror på dålig jord. I våras la jag på ett lager av brunnen gödsel, men det räckte nog inte. Nu undrar jag om det bästa kanske är att gräva upp alla blommor, ta bort en del av den gamla jorden och lägga dit nytt material, och är den bästa tiden för denna renovering nu i september när det blommat över. Jag bor i zon 1 Gotland så vi har ju en lång mild höst framför oss.

m.v.h.
Pia-Maria

Odla Svarar: 

Det är alltid bra att göra sådana här renoveringar ibland - själv ska jag också gräva upp och plantera om en hel rabatt i slutet av september. Sedan lägger man dit allt det härliga man kan tänka sig att växterna behöver: välbrunnen kompost, god, ogräsfri trädgårdsjord, brunnen stallgödsel och torv eller sand beroende på vilka växter man tänker odla.

Man får dock tänka på att inte göra det för tidigt, för har man långa, varma perioder efter omplanteringen, kan det hända att växterna sätter igång att växa och blomma igen och om det sedan kommer frost mitt i alltsammans så kan de ta skada.

Sylvia