Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jord från en champinjonodling

Hej,
jag kan om jag vill få köpa matjord från en champinjonodling. Är denna lämplig som jord till mitt grönsaksland och den övriga trädgården. Jag undrar även om denna jord kan locka till sig mördarsniglar, som jag vet finns i kvarteret - jag är ännu förskonad från detta. Bör jag tacka ja till erbjudandet?

"boende på Bjäre"

Odla Svarar: 

Champinjoner är cellulosanedbrytare. De odlas i hästgödsel och halm. När cellulosan är förbrukad är jorden värdelös som svampsubstrat men utmärkt som jordförbättring i trädgårdsland. Om det finns mördarsniglar i ditt grannskap kommer de förr eller senare att invadera din trädgård. Att du använder champinjon jord har därvidlag ingen betydelse. De förökar sig så kraftigt att de kommer att uppfylla jordens yta.

Göran