Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Johannesört Hypericum patulum

Hypericum calycinum, prakthyperikumHej,
jag har lite frågor kring denna växten!

När skall den klippas?
Hur skall den klippas?

Samt så mycket annan info om den då jag inte hittar mycket om sorten! Tror som sagt att den heter Johannesört hypericum patulum. Skickar även med en bild på den.

Mvh Jonas

Odla Svarar: 

Den ser ut att vara Hypericum calycinum, prakthyperikum. Den brukar frysa tillbaka något på vintern, beroende på var den bor någonstans, men sedan kommer den igen. I högre zoner än 1-2 är det nästan som att odla den som perenn. Korta in på våren de grenar som inte visar några livstecken eller är vinterskadade, men vänta länge, den är långsam på starten och brukar komma längst ner! Forma häcken till en rund, snygg form.

Sylvia