Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jättetuja

Hej Sylvia!
Jag har nyligen köpt Thuja plicata Excelsa, visste inte då att den också heter jättetuja. Vill inte ha den så väldigt hög, så min fråga är om jag kan beskära dom så dom håller sig på ca 2 m?

Ulla-Britt

Odla Svarar: 

Ja du... den kallas också goliattuja! Det kan vara svårt att genom beskäring hålla den nere, då den vill växa upp till ca 15-20 m i Sverige. I sitt hemland Nordamerika kan den bli upp till 70 m hög.

Men den har värdefullt virke, så om du låter den växa så länge den har "hanterbar" storlek, kanske också stammar upp den så småningom och till slut hugger den till pyssel- eller kaffeved!

Sylvia