Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jättestora cementblomlådor

Hej.
Jag har en stor balkong med jättestora cementblomlådor. Då balkongen ligger i kanonläge och har solljus nästan hela dagarna så blev jag sugen på att odla i dem. Helst grönsaker och kryddväxter. Jorden som är däri vet jag inget om. Den har med all säkerhet legat några år och nu när vi flyttade in växte det solrosor och lite småblommor där. Jag tror inte jag har ork eller pengar till att byta ut all jord men kanske en del. Hur skall jag gå tillväga? Och vad skall jag blanda i för att köksväxterna skall trivas? Jag är helt nybörjare så du får gärna rekommendera en bra, enkel bok också. Jag funderar på att odla tomater, squash, jordgubbar, nå'n kryddväxt, rabarber och ev. äpplen på spaljé och galiamelon. (Balkongen är väldigt varm och det går nästan inte att sitta där soliga dagar på grund av värmen)

Hoppas på svar.
MVH, Annika Elgale

Odla Svarar: 

Det är nog bara att så i din stora låda. Det gäller att se till att det finns vatten för i ditt soliga läge kommer det nog att torka. Det går nog att odla allt du vill utom möjligen rabarber som kräver djup jord. Som växtnäring använder du lämpligen flytande gödsel som du sätter till när du vattnar. Om du är modig använder du din urin som har ungefär samma sammansätting som den gödsel man köper. Späd 1 på 10. Använd den jord som finns i lådorna. Eftersom det växte solrosor är jorden OK.

Göran