Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jättelång balkong

Med en flytt har jag fått en jättelång balkong åt söder (ej inbyggd). Tidigare har jag varit lat och köpt färdiga sticklingar. Jag tror mig inte ha så kallade "gröna fingrar". Men nu kommer lusten smygande; att köpa frön och driva upp sticklingar på egen hand.

Och nu till frågan: Vilka växter ska jag välja, som är lätta driva upp? Jag kommer att skaffa någots slags solskydd i ena änden av balkongen så där blir även lite skugga. Krasse är en favoritväxt för de vackra färgerna på blommorna, så den har jag redan bestämt att köpa frön av. Men för övrigt är det tomt på listan.

Vänliga Hälsningar
Eva

Odla Svarar: 

Om du har lust att pröva att förkultivera, så kanske du kan pröva med något som är lätt att lyckas med. Penséer? Sådana finns i många roligare färger och former som frö än som färdiga plantor!

Sedan kan du ju ha egna tomater, kanske en ampeltomat? Förkultivera i april.

Några kryddkrukor, kanske? Persilja, rökfärgad fänkål, salladslök? Och så egen plocksallat, förstås (kan direktsås)? Låga sommarblommor som också kan direktsås, läs på påsarna.

Det finns utmärkta böcker, t.o.m. på bokrean, om balkongodling! Läs och låt dig inspireras!

Lycka till!
Sylvia