Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jättebonsai

Hej
Har ibland sett bilder på träd som är något krokiga i växtsättet, som ser ut att ha formklippta barrbollar här och var på grenarna och däremellan är kala. Vad kan det vara för några träd? De verkar förekomma i japanska trädgårdar och påminner om bonsaiträd fast de jag sett är 2-3 meter höga. Kan det vara någon form av dvärgtall eller lärk?

Tacksam för svar.
Hälsningar Lotta

Odla Svarar: 

Jag tror att det just ÄR jättebonsai! Man har formklippt t.ex. tallar så att det liknar bonsai. Om du t.ex. har en gammal, krokig bergtall, cypress eller idegran, eller varför inte en lärk om den är flerstammig, kan du genom att stamma upp och "putsa" grenarna få fram en ganska liknande sak. Det gäller att experimentera och vara beredd att misslyckas också, men ofta går det bra om man gör det sakta och med eftertanke och tittar noga mellan klippen vad man ska ta bort.

Sylvia