Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Jättebalsamin

Jättebalsamin, Impatiens glandulosaDenna fina blomma har helt plötsligt dykt upp hos oss. Ser ut som orkidé på blomman men stam och blad är inte orkidé har jag hört mig för om. På Weibulls trodde de att det var en släkting till Flitiga Lisa, kan du hjälpa mig vad det är och vad jag ska göra för att kunna behålla den.

Mvh
Eva

Odla Svarar: 

Det är jättebalsamin, Impatiens glandulosa. Och som Weibulls trodde, är den släkt med Flitiga Lisa.

Den kommer att bilda frö i kapslarna som syns på bilden. När dessa är mogna, kommer den att skjuta ut fröna med hög fart! Det kommer att bli en massa bebisar nästa vår, den sprider sig lätt med frö. Men småplantorna är också lätta att känna igen, så man kan rensa bort dom som står fel.

Sylvia