Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Japansk hänglärk

Hej
Vi köpte en japansk hänglärk för två veckor sedan. Grön och fin. Vi har planterat den i lerjord utblandad med naturlig torv och barkmull. Problemet är att den nästan genast började bli gul i toppen och nu har det gula spridit sig till samtliga barr (löv). Jag antar att den ska tappa löven inför vintern, men så här tidigt? Vi har runt tio plusgrader och bor i zon 1. Finns det något vi kan göra eller kommer den att dö?

Tacksamma för all hjälp vi kan få.
Charlotte & Mattias

Odla Svarar: 

Det är svårt att säga, det kan bero på chocken att bli omplanterad men det kan vara så att det är helt naturligt beteende. Så tyvärr kan jag inte säga något annat än att se till att den inte är torr och så vänta och se till våren. Men påtala plantskolan nu så att ni får en ny om den inte skulle klarat vintern. Det ska ju finnas garanti över vintern på höstplanterade växter, men alla har det inte.

Sylvia