Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Japansk blodlönn

Japansk blodlönnJag köpte igår en Japansk blodlönn, Acer palmatum 'Atropurpureum*, ca 60 cm hög. Bladen såg hängiga ut.

Jag köpte igår en Japansk blodlönn, Acer palmatum 'Atropurpureum*, ca 60 cm hög. Bladen såg hängiga ut. Den var också rejält nerklippt på massor med ställen, kändes som torra grenar som klippts bort. Läste sedan på Internet att det inte var bra att klippa ner Lönnar.

Med tanke på hur den är klippt, tror du att den kommer att klara sig? Eller borde jag gå tillbaks till affären med den?

Kommer den att växa sig hög, med tanke på hur den är klippt? Hur högt växer de ungefär varje år?

Och sedan rådde det skilda meningar på vad för jord den skulle planteras i när jag köpte den, U-jord, rododendronjord med långtidsverkande gödsel för sura jordar och yrkesodlarjord sa de olika personerna på handelsträdgården där jag köpte den.

Jag tycker mycket om den och hoppas innerligt att den kan växa sig stor och fin på min balkong.

/Anna

Odla Svarar: 

De har uppenbarligen "snyggat till" den så som det ser ut. Den har haft torra/sjuka (?) grenar som man har slarvigt knipsat bort. Ta en vass kniv eller sekatör och snygga till dom fula stumparna. Skär dock inte så mycket att du får fram frisk ved nu, lönnar blöder om man klipper färska grenar på våren.

Bladen verkar OK, de ska hänga så här när de slår ut, de öppnar sig och vänder uppåt sedan.

Annars ser den inte så illa ut, men kräv en rejäl garanti på den så att du får en ny om den ändå inte vill.

Sylvia