Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Italiensk klematis 'Etolie violett'

Hej!
När vi köpte vårt hus så fanns det en klematis på tomten som jag tror är en italiensk klematis 'Etoile violett' och den har blommat väldigt fint nu tre somrar. Den står i söderläge och klättrar på en spaljé mot husväggen och växer så det knakar den är ca 2,5-3 m hög och blommar som sagt men från marken och ungefär 80 cm upp är det inga blad alls bara torra kvistar och efter 80 cm så börjar grönskan och så här har det varit varje sommar.

Min fråga som jag inte lyckats hitta svar på någonstans är om jag kan klippa ner den och nästan jämna den med marken för att få den fin hela vägen när den växer upp på nytt om den nu tål så kraftig beskärning?

Tacksam för svar
Maria

Odla Svarar: 

Jo, den tål att klippas ner rejält, men helst inte till backen. Lämna kvar så där 50 cm av grenarna och klipp över ett "öga". Du kan klippa nu på hösten eller till våren innan den börjar växa.

Sylvia