Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ipomoea batatas

Ipomoea batatasHej,
Läste en artikel här på odla.nu om Ipomoea batatas och blev helt såld på de fina bladen. Jag uppskattar växter som har fina färger även när de inte blommar. Väl i affären hittade jag den mörka formen med flikiga blad som kallas "Sweet Caroline purple" eller "Blackie" och senare även den ljusgröma varianten "Sweet Caroline Light Green".

Dessa växter är enorm tacksamma och trivs mycket bra även som krukväxter över vintern och behöver inte alls betraktas som ettåriga. Är dessutom mycket lätta att föröka genom att ta sticklingar av och rota i vatten.

Men min fråga är var man kan få tag på de andra sorterna som beskrevs i artikeln. Tänker då framförallt på den som kallas "Sweet Caroline Bronze" med bruna blad men även de som har blad utan flikar som kallas "Sweet Heart ..." t.ex.

Mycket tacksam för svar.
Anna

Odla svarar:

Sweet Heart är ett amerikanskt produktnamn och åtminstone sorterna 'Sweet Heart Light Green' och 'SH Purple' ska dyka upp i handeln till våren. Kolla sedan bland utplanteringsväxterna!

Sweet Caroline är också ett produktnamn och av den finns 'Sweet Caroline Bronze', 'SC Purple' och 'SC Purple Light Green' till våren.

Det är nog de större plantskolorna som kommer att saluföra dessa söta sötpotatisar :-), så det är bara att fråga runt och om de inte har, fråga om de kan ta hem dem.

Bl.a. grossisten Hörnhems har dessa i sitt sortiment, så de finns inom landet och tillgängliga för handlarna.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB