Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ipomoea batatas

Ipomoea batatasHej,
Läste en artikel här på odla.nu om Ipomoea batatas och blev helt såld på de fina bladen. Jag uppskattar växter som har fina färger även när de inte blommar. Väl i affären hittade jag den mörka formen med flikiga blad som kallas "Sweet Caroline purple" eller "Blackie" och senare även den ljusgröma varianten "Sweet Caroline Light Green".

Dessa växter är enorm tacksamma och trivs mycket bra även som krukväxter över vintern och behöver inte alls betraktas som ettåriga. Är dessutom mycket lätta att föröka genom att ta sticklingar av och rota i vatten.

Men min fråga är var man kan få tag på de andra sorterna som beskrevs i artikeln. Tänker då framförallt på den som kallas "Sweet Caroline Bronze" med bruna blad men även de som har blad utan flikar som kallas "Sweet Heart ..." t.ex.

Mycket tacksam för svar.
Anna

Odla Svarar: 

Sweet Heart är ett amerikanskt produktnamn och åtminstone sorterna 'Sweet Heart Light Green' och 'SH Purple' ska dyka upp i handeln till våren. Kolla sedan bland utplanteringsväxterna!

Sweet Caroline är också ett produktnamn och av den finns 'Sweet Caroline Bronze', 'SC Purple' och 'SC Purple Light Green' till våren.

Det är nog de större plantskolorna som kommer att saluföra dessa söta sötpotatisar :-), så det är bara att fråga runt och om de inte har, fråga om de kan ta hem dem.

Bl.a. grossisten Hörnhems har dessa i sitt sortiment, så de finns inom landet och tillgängliga för handlarna.

Sylvia