Inte pool

Ewa Larsson

Äntligen snart hus- och trädgårdsägare! På tomten finns ett stort trädäck, upphöjt c:a 50 cm, med en pool, 3 gånger 5 m, 150 cm djup.
Som småbarnsfamlij vill vi ha bort den, helst på ett enkelt och inte alltför dybart sätt. Det går inte att komma in i trädgården med fordon. Hur gör vi? Tack på förhand. Ebba.

Odla Svarar: 

Hej!

Jag undrar om ni kanske kommer att ångra er om ni tar bort poolen helt? Barnen växer upp och senare vill de ha plaskdamm och ännu senare kanske en pool...

Så mitt främsta förslag är att fylla poolen med sandlådesand så länge. Men placera tjocka frigolitskivor underst så ni slipper kärra in så mycket sand. Täck ventilerna noga först så att sanden inte täpper till dem sedan, ifall ni senare vill ha bort sanden och ha en pool igen.

Sand kan man f.ö. beställa i storsäckar som lyfts in med en kran från lastbilen utanför om det finns en körbar väg till ca 10-15 m från tomten. Fråga hos olika jord- och anläggningsfirmor!

Barnen kan ha poolen som sandlåda så länge och eftersom den är ganska stor, kan du också placera ett par tre pallkragar på sanden och odla lite roliga grönsaker och smultrom mm med barnen.   

Sylvia