Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Insynsskydd

Hej Sylvia
Vi har köpt ett 30-talshus med en 1600 kvm tomt. Mest naturtomt med tallar, enar och björkar. Jag önskar förslag på insynsskydd mot vägen, en liten grusväg med lite trafik men en den folk på promenad. Behöver inte vara så hög då tomten ligger högt just där men den ska passa in i naturen där. Alltså inga cypresser!

Vill däremot få lite högre insynsskydd mot en granne. Där är det naturtomt med blåbärsris m.m. Det är svårt att veta vilken typ av buskar som passar in och som växer någorlunda snabbt.

Vad tycker du?
Malena

Odla Svarar: 

Sådana buskar som normalt växer i naturen skulle naturligtvis passa. Skogstry, blåtry, syren mfl. Även sådana som ser lite "vilda" ut men inte är naturväxter är OK, så ta en titt på luktschersmin, svart aronia och häggmispel, som dessutom växer fort. Aronian blir inte så hög som schersmin och häggmispel.

Häcken bör vara nästan friväxande för att bibehålla sitt vilda utseende, men kan självklart ansas något så att den inte växer för mycket.

Sylvia