Inomhusväxter

Saga

Jag har ett stort antal inomhusväxter. I början köpte jag såna där miniväxter som finns på t.ex ICA, som det aldrig står något namn på. För ett litet tag sedan dog den äldsta. Alla har mått bra och en särskilt växer och växer. Jag har haft dem väldigt länge nu, kanske nästan två år, och jag har blivit väldigt fäst vid dem. Jag har ingen aning om varför den äldsta dog, och den näst äldsta växer så mycket och jag vet att jag verkligen skulle sakna den om den dog också, jag skulle nog bli lite ledsen om den gjorde det. Så jag funderar på om det finns något sätt att ta frön från den? Den har inga blommor, men för ett tag sedan började den få konstiga tunna "spröt" som bara hänger där.

Skulle också vilja veta om det finns något sätt att ta frön (eller vad det nu är man kan plantera) från de andra: en gran, en trädgårdsfägring, en Aloe vera och sedan fler såna miniväxter som jag bara inte vet namnet på.

Odla Svarar: 

Det är ju svårt att svara på utan att veta vad det är för växter du har. Men sköt dem väl genom att byta jord och större kruka nu på våren så att de får näring och plats att växa. Köp blomjord med småleca iblandad.

Börja också näringsvattna nu på våren, några veckor efter jordbytet. Är det gröna växter så använd näring för just gröna växter, är det blommande så använd vanlig växtnäring för inomhusblommor. 

Det kan ju inte bli frö på växter som inte blommar, men det kanske blir sticklingar senare när de vuxit sig stora? Annars så kostar ju inte såna här miniväxter så mycket så du kan säkert köpa nya om du vill ha fler.

Sylvia