Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Inneblomma

Myrten, MyrtusHej!
Jag vet att detta är en sida för ute- och trädgårdsväxter, men hoppas ändå att du kan svara på min fråga. Köpte trädet/blomman på bilden på en mässa för någon vecka sedan, men glömde att fråga vad det var för sort. Därav kan jag inte sköta den på korrekt sätt och nu har den börjat tappa blad i massor. Jag tycker blomman är väldigt fin och därför känns det väldigt tråkigt om den kommer dö redan inom en snar framtid.

Om du inte kan svara/detta inte är ditt område så vore jag enormt tacksam om du kan hänvisa mig vidare till någon/någon sida där jag kan hitta hjälp.

Tack på förhand!
Louise

Odla Svarar: 

Det ser ut att vara myrten, Myrtus, kanske någon namnsort, eftersom den har smalare blad än arten M. communis.

Jag skulle tro att den tappar blad för att den kom in från en perfekt växthusmiljö till den torra luften inomhus med mindre ljus och mer värme.

Här kan du läsa mer. http://www.odla.nu/krydd/myrten.shtml och http://sv.wikipedia.org/wiki/Myrtensl%C3%A4ktet

Sylvia